Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Pakatan Rakyat’

[ezam-pr-makin+rapuh.jpg]

Mungkin bagi sesetengah orang mereka tak kisah apa sahaja Ezam kata. Tokwan sendiri tak peduli sangat, dan Ezam juga orang politik. Cuma apabila dia kutuk Parti Pakatan Rakyat ( cuma tak pasti juga tok diorang dah jadi parti mcm Barisan Nasional ke tak ) jadi tokwan pun ambik pot jugalah cakap dia.

Macam Ezam orang kata macam macam. Dapat duit la. Jadi ‘troja horse’ entah apa benda tokwan pun tak reti laa.. Cuma tokwan malas nak cari apa sejarah troja horse tu. Cucu ada tahu komenlah ekk di bawah..

Tokwan sekarang makin tak kuat jantung tokwan. Dengar khabar dari surat khabar, SAPP dari sabah dah khianat BN. Bagi kita diorang khianatlah. Bagi pro pembangkang, mereka jadi wira. Walaupun dalam mahkamah presiden SAPP tu dah kena sebut oleh saksi terlibat dengan wang  5 juta. Kes tu tengah dibicarakan sekarang di mahkamah.

Macam anwar ibrahimlah hari tu. Kena mahkamah juga bicarakan walaupun hakim digula gula hackskan…macam corect correct correct dlm youtube yang tokwan ada tengok juga sikit sikit.

Apa nak jadi sekarang ini. Tokwan pun tak tahu. Yahudi memang suka kita bergaduh sesama sendiri.

Macam zaman Nabi dulu…tokwan ada baca sirah nabi kaum aus dan kharaj ( betulkan kalu salah ) bergaduh lama …ratus ratus tahun juga. tapi akhirnya disatukan oleh Rasulullah s.a.w.

Lepas tak bergaduh, yahudi dengki. Munafik pun ikut sama. Huru hara hiri kari ( sori – tok reka je ) hingga ramai juga terpedaya. Sahabat nak bunuh tapi nabi larang. Last sekali mereka diusir dari Madinah.

Tak ubah macam cerita Holacaoust juga – mereka diusir dan dibunuh kerana sangat jahat memporak perandakan negara yang mereka kuasai. Ini yahudi yang zionislah..bukan yahudi masuk islam spt zaman nabi..ada juga sahabat dari kalangan mereka.

Memang dari hari tu lagi tokwan nampak mereka sudah tidak ngam. Masa pelancaran tabung taufan nargis di parlimen pun tok wan tengok ahli pAS sahaja di situ. Maknanya mereka sudah tidak satu hati. Lepas tu bab konsert PAS bantah dan Amin Iskandar siap perli PAS lagi mengatakan bab bantah konsert tidak ada dalam manifesto pru lepas.

Maknanya memang sudah tidak bersatu hati lagi.

Maknanya Pakatan Rakyat tidak lagi relevan.

Maknanya tokwan tidak mahu cucu ikut lagi lah mereka lain kali.

PRU lepas tersilap undi depa tak mengapa. Tak sengaja.

Allah pun tidak marah orang ingin bertaubat dan insaf.

Ok, tokwan ada kerja, jumpa lagi.

Salam semua…Oh ya salinan ni tokwan copy dari http://BeritaMalaysiakini.wordpress.com

Read Full Post »