Feeds:
Posts
Comments

Archive for August 5th, 2008

Laporan BPR tokwan baca akan dibuat pagi ini. Ia ekoran perjumpaan PM dan TPM dengan semua ketua bahagian dan seluruh negara isu peralihan kuasa.

Tokwan nampak ini kerja orang tak sedar diri. Nak cari publisiti. Ingatkan dah tak ada orang buat kerja mencari promosi murahan sempena persidangan tak lama lagi ini, namun ada lagi.

Britney Spears dan Paris Hilton pun dah ok dan senyap, orang kita juga terlajak excited pula mencari ruang mengangkat diri selepas beberapa cawangan UMNO di Pahang dan Johor ada membuat beberapa pencalonan jawatan Presiden bagi Muhyidin dan Najib Razak.

Ia bagi tokwan seolah olah ingin menyongsang arus melihat apakah reaksi umum tindakan tersebut. Memang popular lah sekejap tapi akhir sekali orang akan kata macam ‘ gila’ pula sebab tak faham faham lagi isu peralihan kuasa. Bahkan kak fidah tokwan baca pun akan letak jawatan tahun depan. Mungkin untuk memudahkan perwakilan tidak menyekatnya dari terus bertanding dan menjadi ketua wanita buat ke sekian kalinya tahun ini.

Tokwan ada jumpa surat popular yang dihantar isu penyalahgunaan kuasa hingga dijangka akan dibuat laporan BPR hari ini. Ia mendapat perhatian termasuk Harakah Daily. Biasalah pembangkang juga akan untung jika sesama UMNO ni kecoh.

Cuma, berapakah dibayar kepada Kapten ( B ) – gamabar bawah – tersebut untuk membawa isu ini ? atau ia dari ‘rasukan dengki’ oleh syaitan dalam diri ? atau dihasut mana mana yang ingin runtuhkan parti ?

Entahlah. Tokwan susah nak komen benda benda mengarut berpolitik sampai nak jadi ‘gila babi’ macam ni.

Tak panjang akal dan nak runtuhkan apa sahaja yang dirasakannya menghalang hasrat diri atau kawan kawan sejati di sekelilingnya.

TAMBAHAN :

1. Kapten (B) Zahar Hashim ini anti Pak Lah dan berdendam dengan Khairy dan pro Tun Dr Mahathir mengikut apa tokwan jumpa di bigdotcom klik sini.

2. Ada ‘iklan murahan’ tentang ucapannya pernah dipromosikan di blog LIM KIT SIANG ! klik sini

3. Malaysia Today telah mendapat ‘ durian runtuh’ dari pengkhianatan Kapten anti Pak Lah dan Khairy ini. Bahkan sekarang Najib turut menjadi sasaran kerana tidak bersedia melawan Pak Lah sedangkan Mahathir dan konco pocongnya ingin mereka berdua bergaduhan sesama sendiri !!! busuk punya hati manusia macam ni.. Jenis apa pun tokwan tak tahu ! klik sini

salinan asal surat di bawah dari Penarik beca – klik sini

Read Full Post »