Feeds:
Posts
Comments

Archive for May 26th, 2008

Astagfirullahalazim…………….. mengucap panjang tokwan menengok gambar separuh bogel ( rasanya dah 3/4 bogel ) dalam blog artis Malaysia kita. Ramai juga orang dalam gambar tersebut , semua 3/4 bogel..Dan lagi tok mengucap panjang kerana gambar tersebut menjadi gambar kepala blog ( header image )….Ish ish…tak senonoh betul.

Tentu cucu tertanya tanya siapa tu tok… ? nak juga menengoknya. Takkanlah isu ini tidak ada disebut pun di dalam surat khabar, last sekali tokwan juga jadi reporter pertama mendedahkannya. Memang benar cucu, tok tak menipu..ok apa kata pergi tengok sendiri ok ? klik di sini

Bayangkan satu gambar ada 14 orang separuh bogel. Walaupun lelaki, tokwan sendiri seram menengok jejaka perkara tersebut mendedahkan ‘aurat’ dan urat masing masing…Yang ada tu, termasuklah dua artis terkenal negara kita. Mujur tokwan tidak ada suratkhabar untuk dijual, kalau tidak tentu tok letak di depan sekali biar ramai rakyat kita akan ‘minat’ untuk berbogel macam mereka…

Sebenarnya tok saja je nak kenakan cucu cucu tok semua. Yelah di tengah keenakan cuti sekolah oleh anak anak kita, tentu ramai yang ingin kembali ke zaman kanak kanak kerana ingin menikmati cucu panjang seperti mereka. Walhal masa alam ria kanak kanak telah dilalui dan kembali semula. Jadi, untuk mengetuk emosi saja lah tok buat kejutan sedikit untuk segarkan semangat bapa dan ibu agar tidak moody sangat di pagi hari Isnin yang memang ‘meliatkan’ untuk sesiapa sahaja yang tidak berapa minat bekerja ..

Filem di atas karya terbaru Afdlin Shauki dan cucu tengoklah apa benda di dalam filem tersebut nanti akhir tahun ini jika berminat dengan idea ‘gila-gila’ beliau. Tokwan pun puji dia ada idea dan berjaya melakarkannya di ruang yang ada di dalam setiap saat pusingan filem arahannya. Ingat Buli dan Buli balik , termasuk filem Sumolah yang menarik betul, hasil idea si budak gemuk ini.. Dan yang paling tokwan suka, 4 abdul yang rapat seperti geng mereka iaitu Awie, AC Mizal, Hans Isaac dan Afdlin memang menggambarkan keutuhan persahabatan yang sejati bukan atas nama wang atau kuasa…

Harapnya ramai pemimpin kita ada sifat setiakawan tidak kira dari semenanjung atau sabah dan sarawak. Kita memerlukan pemimpin yang setia dan tidak suka suka keluar parti dan masuk kembali sesuka hati, seperti mualaf yang sudah dapat kebenaran keluar Islam sekarang ini…

Mungkin Islam sudah terlalu murah dan senang diikut dan ditolak bila bila masa. Dan menyedihkan lagi peguam Islam yang menjadi ‘broker’ keluar Islam mualaf tersebut…( klik sini cerita lanjut ) Oklah tokwan nak kejar berita semasa hari ini…semalam sibuk tak sempa lama di depan laptop. Biasalah ada sahaja kenduri dan doa selamat di tengah musim cuti sekolah ini. Bye bye, jumpa lagi.

– tok wan juga sempat menjenguk blog aznil dan yasmin ahmad...saja menjengok dan melihat ‘karya tulisan’ mereka..

Read Full Post »